Prof. dr. Vlad Ciurea a lansat un avertisment cu privire la alimentele nocive pentru creier, la care trebuie să renunțăm numaidecât.
„Sunt o greutate”, spune marele medic neurochirurg.
Vlad Ciurea: „Consum foarte puțin…, dar știu că face bine”
Alimentele care nu sunt benefice pentru creier ar trebui eliminate complet din rutina noastră. Dacă nu, măcar să le reducem cantitativ. Deși sunt foarte folosite de bucătari, aceste condimente fac mai mult rău decât bine.
„Benefice sunt vegetalele. Cum am spus, în grădina noastră românească sunt toate vegetalele, fructele, semințele. Plus că, pentru creier, este dovedit usturoiul, pătrunjelul, busuiocul. Îmi dă arsuri la stomac, da, dar știu că face bine. Consum foarte puțin usturoi. Toate vasele se limpezesc sub usturoi, atunci mai mult sânge intră în creier”, a declarat Vlad Ciurea, într-un dialog purtat cu Mihai Morar.
Pe lista produselor nocive pentru creier, prof. dr. Vlad Ciurea a pus…