Rețete De Bezele Pe Care Merită Să Le încerci

Rețete De Bezele Pe Care Merită Să Le încerci

Despre bezea

Bezeaua este un amestec de albușuri bătute spumă și zahăr și este un desert popular și apreciat în lumea întreagă.

Spumoasă și albă ca zăpada, bezeaua este, de asemenea, un preparat fundamental în arta patiseriei, necesită multă atenție, răbdare și precizie, dar rezultatul va merita efortul.

Sursa de origine a bezelei a fost descoperită în Muzeul de Artă Culinară din Frankfurt, pe Main înainte de Al Doilea Război Mondial. Pe baza acestor documente (care au fost distruse în timpul războiului), originea bezelei este atribuită unui cofetar pe nume Gasparini, care ar fi făcut bezea în Meiringen, în jurul anului 1600. El însuși și-a numit apoi noua creație după orașul în care a lucrat.

Bezeaua și-a început marșul triumfal în toată Europa și a ajuns chiar și în Anglia, unde a fost numită „Kiss” de către regina Elisabeta I. Invenția lui Gasparini poate fi urmărită și în Franța, unde a fost servită regelui…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *