Riscul la care ne expunem atunci când refolosim uleiul pentru prăjit. „Afectează creierul”

Riscul la care ne expunem atunci când refolosim uleiul pentru prăjit. „Afectează creierul”

De multe ori, românii decid să refolosească uleiul pentru prăjit. Fie că o fac pentru a economisi bani, fie, pur și simplu, din obișnuință, acest lucru pune sănătatea în pericol.

Potrivit unui nou studiu, reutilizarea, mai ales dacă este făcută în mod repetat, a aceluiași ulei pentru prăjire, crește riscul de afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Alzheimer sau Parkinson.

Medicul Simona Carniciu a explicat, la Antena3, care sunt efectele nocive ale uleiului refolosit asupra sănătății umane.

„Sunt familii care nu își permit financiar să folosească un ulei de puține ori. Ar trebui, în primul rând, văzută calitatea uleiului pe care îl folosim. Dacă acesta formează o spumă deasupra sau are particule în interior, atunci nu-l mai putem folosi.

În schimb, dacă este destul de clar, îl putem filtra printr-un tifon. Îl putem depozita într-o cutie de metal şi lăsa într-un loc răcoros. Cu toate acestea, nu recomand reutilizarea lui.

De…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *