ALERTĂ SANITARĂ! O bacterie rară, „mâncătoare de carne”, se răspândește în Japonia. Poate provoca moartea în mai puțin de 48 de ore!

ALERTĂ SANITARĂ! O bacterie rară, „mâncătoare de carne”, se răspândește în Japonia. Poate provoca moartea în mai puțin de 48 de ore!

O boală potenţial fatală și care este cauzată de o bacterie „mâncătoare de carne” se răspândește cu rapiditate în Japonia. Sindromul de şoc toxic streptococic a fost confirmat la aproape 1000 de persoane.

Publicațiile din Asia scriu că numărul cazurilor din prima jumătate a acestui an a depăşit, deja, recordul înregistrat în 2023.

977 de cazuri confirmate

Au fost confirmate 977 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de bacteria numită Streptococcus pyogenes, care este adesea asociată cu angina streptococică, dar care duce ocazional la necroza membrelor şi la insuficienţă multiplă de organe, a relatat și Kyodo News, citând Institut Naţional de Boli infecţioase din Tokyo.

Cifra din primele șase luni ale anului 2024 a depăşit numărul de 941 de cazuri înregistrate anul trecut, cel mai mare de la debutul raportărilor obligatorii, în 1999.

În capitala Tokyo s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, 145. Cazurile de infectare cu tulpini…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *