Boom-ul inteligenței artificiale i-a făcut pe cei mai bogați oameni din lume și mai bogați. Cât a câștigat Mark Zuckerberg

Boom-ul inteligenței artificiale i-a făcut pe cei mai bogați oameni din lume și mai bogați. Cât a câștigat Mark Zuckerberg

  • Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost unul dintre primii care a văzut un impuls direct la averea sa filantropică, grație A.I..
  • Pentru Zuckerberg o combinație între ,,anul eficienței” și transformarea inteligenței artificiale în prioritatea companiei a dus la o creștere de aproape 40 de miliarde de dolari.
  • Bineînțeles, omul de la cârma Nvidia, o companie îndrăgită de pe Wall Street pentru inteligența artificială, și-a văzut, de asemenea, averea în creștere.

În ciuda durerilor de cap pe care inteligența artificială le provoacă fondatorilor de tehnologie din lume, aceștia au multe de mulțumit tehnologiei. Mai exact, 150 de miliarde de dolari, scrie Fortune.

Aceasta este cifra pe care se estimează că boom-ul inteligenței artificiale – provocat de CHatGPT al OpenAI și filtrat apoi prin anunțurile de la Google, Microsoft, Meta, Amazon și alții – a adăugat-o în buzunarele super-bogaților la nivel mondial.

Modelele de limbaj, precum ChatGPT, au…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *