Expresia „mănâncă-ți broccoli” poate vă sună familiar din copilărie, când părinții vă serveau o farfurie cu carnea friptă. Alături, niște „copaci micuți și verzi”. În graba de a ajunge la desertul dulce, tu îi refuzai, probabil din cauza aspectului sau gustului, cu toate că erau plini de fibre, minerale și vitamine necesare unei dezvoltări sănătoase. Probabil că acum, când ești la o vârstă înaintată și ești supraponderali, regreți că nu ți-ai ascultat părinții.
Broccoli este membru al genului Brassica de plante. Este o legumă care se înrudește cu varza și conopida. Se pot consuma într-o combinație de salată cu carne sau cu cartofi.
Reduc riscul de cancer
Milioanele de ani de evoluție au făcut broccoli să fie leguma supremă cu cele mai puternice molecule care pot distruge celulele canceroase. Ele detoxifică anumite substanțe care duc la creșterea celulelor canceroase.
Nu le distrug, ci le îndepărtează efectele…