Medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris acum 10 ani, în seria „Încălzește și slăbește”, despre cât de sănătoasă este ciorbă.
Iată ce spunea medicul despre efectele consumului unuia dintre cele mai populare preparate tradiționale:
„Există un aliment care, din fericire, face parte din tradiția culinară a românului, însă și-a pierdut locul de cinste la masa noastră. Este vorba de banala ciorbă/supă gatită din ce în ce mai puțin din păcate, chiar și în familiile unde există copii:(”.
Ea spune că nutritioniștii din toată lumea au recunoscut ca ” de la supă încoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriție”.
În Franța, masa de seară nu se numește cină, ci „souper” deoarece există obiceiul ca seara să mănânci doar o supă. Tot supa ca unic fel de mâncare se servea și la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ” restaurarea” puterii de muncă, spune…