Cât trebuie să mâncăm de Paște ca să nu ne cadă „greu” la stomac

Cât trebuie să mâncăm de Paște ca să nu ne cadă „greu” la stomac

Moderaţia ar trebui să fie cheia alimentaţiei şi de Paște avertizează medicul Tudor Ciuhodaru. În caz contrar, veţi avea nevoie de serviciul de urgenţă. Dacă vreţi însă să petreceti în familie şi nu prin spitale, este important să țineți cont de câteva reguli.

Un singur aliment „concentrat”

  • 1. Nu daţi startul la mese copioase chiar de la 12 noaptea sau imediat dupa slujbă. Aşteptaţi măcar până dimineaţă sau mai bine până la orele prânzului.
  • 2. „Alimentele trebuie introduse treptat. Puteţi începe cu friptură de miel, precedată eventual de o salată de crudităţi, asociată unei garnituri de legume făcute la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. Cei care au postit trebuie să reia cu prudenţă alimentaţia normală începand cu brânzeturi, legume, fructe şi carne de pasăre, urmate de cantităţi mici de ciorbă şi drob”, explică dr. Ciuhodaru, într-un…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *