Câte ouă este recomandat să consumi zilnic pe durata Paștelui? Medicii avertizează că dacă o persoană consumă excesiv ouă, poate să aibă probleme grave de sănătate: riscuri de ateroscleroză.
Totodată, persoanele care sunt diagnosticate cu boli de ficat sau au colesterol ridicat, trebuie să limiteze consumul la maxim 5 ouă pe săptămână. Ouăle, de regulă, sunt un aliment sănătos, o sursă importantă de calciu, proteine și vitamine. Însă, un ou conține aproximativ 220 de miligrame e colesterol.
Copiii pot consuma și șase ouă pe săptămână, fiindcă ei au nevoie de mai multe lipide, potrivit Sfatul Medicului.
Avantajele consumului de ouă
- Consumul moderat de ouă contribuie la creșterea puterii de concentrare și la dezvoltarea armonioasă a creierului datorită unui nutrient esențial numit colină;
- Contribuie la asigurarea energiei pentru organism;
- De asemenea, este mai indicat să…