Ce să facem vara ca să evităm toxiinfecțiile alimentare

Ce să facem vara ca să evităm toxiinfecțiile alimentare

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a dat câteva sfaturi românilor, la GÂNDUL EXCLUSIV, pentru a evita toxiinfecțiile alimentare pe perioada verii. Cel mai important sfat este să nu cumpere produse perisabile de la cei care vând pe trotuar.

Cel mai sigur, pentru a ne feri de probleme medicale, este să cumpărăm de la magazine, așa având certitudinea că produsele sunt verificate sanitar-veterinar.

“În momentul în care produsele sunt achiziționate din unități autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar, mergem cu ele acasă. Important este să le introducem în frigider cât mai rapid, să le păstrăm la temperaturi optime și atunci evităm toxiinfecțiile alimentare”, a spus dr. Alexandru Bociu.

Chiar dacă produsul este vândut ca fiind de casă și pare un chilipir, sfatul specialistului este să fie evitate cumpărăturile de pe trotuar.

“Nu încurajăm sub nicio…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *