Potrivit unui medic cardiolog, somonul este cel mai indicat aliment de consumat pentru a reduce riscul unui atac de cord.
„Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, a declarat Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo, pentru Surrey Live.
Somonul contribuie la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol. Medicul cardiolog a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute.
Alte recomandări
Pe lângă somon, dr. Rosie Carr recomandă o listă cu alimente bune pentru inimă.
„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”.