Ce să mănânci de Paște pentru a preveni un posibil atac de cord

Ce să mănânci de Paște pentru a preveni un posibil atac de cord

Potrivit unui medic cardiolog, somonul este cel mai indicat aliment de consumat pentru a reduce riscul unui atac de cord.

„Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, a declarat Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo, pentru Surrey Live.

Somonul contribuie la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol. Medicul cardiolog a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute.

Alte recomandări

Pe lângă somon, dr. Rosie Carr recomandă o listă cu alimente bune pentru inimă.

„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”.

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *