Ce tip de CIOCOLATĂ reduce riscul de diabet și previne cancerul și bolile de inimă/Cercetătorii de la Harvard au făcut o descoperire extraordinară

Ce tip de CIOCOLATĂ reduce riscul de diabet și previne cancerul și bolile de inimă/Cercetătorii de la Harvard au făcut o descoperire extraordinară

Consumul regulat de ciocolată neagră ar putea reduce semnificativ riscul de diabet de tip 2, arată un studiu amplu făcut de cercetătorii de la Harvard TH Chan School of Public Health și publicat în revista BMJ.

Oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare a 111.654 de asistente medicale, folosind date din sondaje efectuate în anii 1970 și 1980.

Testare întinsă pe 25 de ani

După o urmărire medie de 25 de ani, rezultatele au arătat că persoanele care consumau cel puțin cinci porții de ciocolată neagră pe săptămână aveau un risc cu 21% mai mic de a face diabet de tip 2, comparativ cu cele care consumau rar sau deloc.

Pentru acuratețea studiului, cercetătorii au exclus persoanele cu un aport extrem de ridicat sau scăzut de calorii și au luat în considerare mai mulți factori-cheie ai stilului de viață și ai alimentației.

Interesant este că acest beneficiu a fost observat doar în cazul ciocolatei negre, nu și al celei cu lapte.

Mai…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *