Este sezonul căpșunilor și, totodată, perioada ideala pentru a pregăti cea mai bună dulceață de căpșuni. Căpșunile sunt fructe bogate în antioxidanți și, fie că le servești ca atare ori în diferite forme (salate, sucuri sau dulceață de căpșuni), fructele ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și vederii, ajută la topirea grăsimii și la prevenirea cancerului datorită conținutului ridicat de antioxidanți și nu în ultimul rând, mențin aspectul tânăr al pielii, scad colesterolul și reglează tensiunea arterială.
Căpșunile sunt fructele care îți asigură și o dulceață gustoasă în doar câțiva pași simpli.
Rețetă dulceață de căpșuni
- 4 Kg de căpșuni;
- 3,5 Kg de zahăr;
- 4 Lămâi de mărime medie cu tot cu coajă.
Mod de preparare
Pentru început, spală bine căpșunile și asigură-te că le-ai înlăturat toate codițele. Așează căpșunile într-un vas mare pe care îl vei folosi pentru a…