Rețetă friptură de miel la cuptor cu cartofi
Ingrediente
- o pulpă de miel (de preferat pulpa din spate);
- 2 kg cartofi noi;
- 6-7 căței mari usturoi;
- 1 pahar mare vin alb;
- o cană de apă;
- 50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui;
- 2-3 crenguțe rozmarin (opțional);
- 2-3 crenguțe maghiran proaspăt (opțional);
- sare;
- piper.
Mod de preparare friptură de miel la cuptor cu legume
Se spală pulpa foarte bine, iar apoi se șterge cu un șervet de bucătărie. Se curăță usturoiul și se taie bastonașe. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se înțeapă pulpa de miel din loc în loc, pe ambele părți, iar în găurile formate se pune usturoiul. Apoi, bucata de carne trebuie unsă cu ulei, se freacă și cu sare și piper și se pune într-o tavă, care a fost unsă, de asemenea, cu ulei. Totul se adaugă în tavă și paharul de vin, și cana de apă și se așază pe bucata de carne câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran.