Inteligența artificială generează concedieri în domeniul tehnologic. Ce companii reduc forța de muncă umană din cauza A.I.

Inteligența artificială generează concedieri în domeniul tehnologic. Ce companii reduc forța de muncă umană din cauza A.I.

  • Inteligența artificială provoacă tulburări într-o industrie în care angajații păreau odată invincibili: cea tehnologică.
  • Un număr mic, dar în creștere, de firme de tehnologie au citat IA ca motiv pentru a concedia angajați și a regândi noi angajări în ultimele luni.
  • Iar la sfârșitul lunii aprilie, Dropbox a declarat că reduce aproximativ 16% din forța sa de muncă, adică aproximativ 500 de persoane, din cauza A.I.

Mulți au tras un semnal de alarmă cu privire la potențialul inteligenței artificiale de a înlocui locurile de muncă în anii următori, dar aceasta provoacă deja tulburări într-o industrie în care lucrătorii păreau odată invincibili: cea tehnologică.

Un număr mic, dar în creștere, de firme de tehnologie au citat IA ca motiv pentru a concedia angajați și a regândi noi angajări în ultimele luni, în timp ce Silicon Valley încearcă să se adapteze la progresele tehnologiei dezvoltate chiar de ei, scrie CNN.

Chegg, o companie de…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *