INTERVIU | Adina Rosetti, Autoare De Cărți Pentru Copii: „A Scrie Pentru Cei Mici Implică și O Doză De Responsabilitate”

INTERVIU | Adina Rosetti, Autoare De Cărți Pentru Copii: „A Scrie Pentru Cei Mici Implică și O Doză De Responsabilitate”

Libertatea: Ai debutat ca o scriitoare „pentru oameni mari”. După un timp ai început să publici cărți pentru copii, devenind deja un nume foarte cunoscut în domeniu. Cum a avut loc această trecere?
Adina Rosetti: Să știi că eu n-o consider „trecere” (mai am în plan să scriu și pentru oameni mari), ci mai degrabă un pas natural într-o altă direcție. Natural – pentru că l-am făcut când am devenit mamă și am început, mai întâi, să inventez povești la cerere. Apoi am început să le pun pe hârtie, pentru că m-am gândit că, dacă le plac alor mei așa de mult, poate or să se bucure și alți copii. Și apoi a fost prietenia cu Cristiana Radu, cea care a ilustrat primele povești pe care am reușit să le public. Am pășit împreună cu ea în acest univers minunat al literaturii pentru copii, în care am descoperit repede că mă simt cel mai bine și care-mi oferă multă bucurie și libertate. 

– Cât de diferit este să scrii pentru…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *