- Cercetătorii japonezi au cultivat o bucată de pui artificială de 7 cm lățime și 2 cm grosime.
- Bioreactorul utilizat a imitat un sistem circulator uman pentru a furniza oxigen și nutrienți.
- Fibrele goale au distribuit nutrienții prin țesut, menținând celulele vii și active.
- În prezent, carnea cultivată este vândută legal doar în Singapore, SUA și Israel.
Oamenii de știință au cultivat o bucată de pui de mărimea unei pepite folosind o nouă metodă care poate furniza nutrienți și oxigen țesuturilor artificiale, marcând un progres major în domeniul cărnii de cultură, scrie NBC News.
O bucată de pui crescută în laborator uimește lumea științifică
În timp ce laboratoarele produc țesuturi asemănătoare vieții de mai bine de un deceniu, metodele anterioare au produs doar bile de celule mici, împrăștiate, de dimenisuni mult mai mici. A fost o provocare să se mențină grupările de celule împreună într-un mod care să imite mai bine textura…