Oamenii de știință au modificat celulele umane care eliberează insulină ca răspuns la creșterea nivelului de zahăr din sânge

Oamenii de știință au modificat celulele umane care eliberează insulină ca răspuns la creșterea nivelului de zahăr din sânge

  • Experimentul, condus de cercetătorii de la Weill Cornell Medicine din SUA, a arătat că transplanturile de celule gastrice care secretă insulină (GINS) au inversat diabetul la șoareci.
  • În mod normal, celulele beta pancreatice au rolul de a elibera hormonul insulină ca răspuns la nivelurile ridicate de zahăr din sânge.
  • La persoanele cu diabet, aceste țesuturi sunt deteriorate sau mor, compromițând capacitatea lor de a muta glucoza în celule pentru a le servi drept combustibil.

Oamenii de știință au transformat celulele stomacale umane în țesuturi care eliberează insulină ca răspuns la creșterea nivelului de zahăr din sânge, într-o descoperire care promite o modalitate eficientă de gestionare a unor afecțiuni precum diabetul de tip 1, scrie Science Alert.

Experimentul, condus de cercetătorii de la Weill Cornell Medicine din SUA, a arătat că transplanturile de celule gastrice care secretă insulină (GINS) au inversat diabetul la șoareci.

În mod normal,…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *