Ouăle vopsite și carnea de miel

Ouăle vopsite și carnea de miel

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic cu peste 20 ani de experiență, a atras atenția privind consumul preparatelor de Paște. 

Medicul a scris pe pagina sa de Facebook că cele mai periculoase alimente consumate în perioada sărbătorilor pascale sunt ouăle vopsite și carnea de miel.

Ouăle vopsite

Atenție la cumpărăturile de Paște. Sunt două pericole potențiale în fiecare farfurie: oul rău şi mielul toxic. Vopseaua de ouă din comerț poate să conțină plumb, cupru, aluminiu și staniu, iar vopselele pot pătrunde prin porii oului și să contamineze albușul sau gălbenușul.

„Vopseaua de ouă cumpărată de la colţul străzii vă poate crea multe probleme de sănătate. Chiar dacă sunt mai ieftine sau mai frumoase, vopselele tipografice sau cele făcute artizanal pot avea efecte nocive datorită plumbului şi oxizilor de metale: cupru, aluminiu şi staniu. Vopselele textile sau cele tipografice pătrund prin porii oului şi pot…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *