Pască pentru Paște – idei de rețete pentru pască tradițională cu brânză dulce sau cu ciocolată

Pască pentru Paște – idei de rețete pentru pască tradițională cu brânză dulce sau cu ciocolată

Pască – rețetă tradițională

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1/2 kg făină;
  • 150 g zahăr;
  • 250 ml lapte;
  • un cubuleț drojdie;
  • 200 ml ulei;
  • 2 galbenușuri;
  • un praf sare;
  • esențe după gust;

Pentru umplutură:

  • un kg brânză de vaci;
  • 150 g stafide;
  • 5 ouă;
  • 200 g zahăr tos;
  • 60 g unt;
  • 3-4 linguri griș;
  • coajă rasă de lamâie;

Pentru uns:

Mod de preparare

Pentru aluat, se dizolvă drojdia în 50 ml de lapte călduț cu o lingură de zahăr și 3-4 linguri făină. Zahărul se topește în laptele rămas, iar galbenușurile se freacă bine cu sare. După ce maiaua a crescut, se toarnă în centrul cantității de făină, se adaugă restul ingredientelor, iar uleiul trebuie să fie ultimul. Se framântă și se lasă la crescut o oră. Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu zahărul, untul, brânza, stafidele, grișul și coaja de lămâie.

Din aluat se rupe o bucată pentru cruce, iar restul se întinde…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *