Despre ceapa verde
Ceapa este una dintre cele mai vechi plante cultivate în Europa și Asia și era deja bine cunoscută civilizațiilor antice din Asia, India și Mediterană. În Egiptul antic ceapa era considerată un simbol al vieții eterne, datorită formei sale rotunde și a inelelor concentrice și era oferită zeilor, sau era folosită ca monedă de plată de a ajunge în rai.
Ceapa verde este o legumă foarte îndrăgită, printre cele mai apreciate verdețuri de primăvară, și este folosită într-o multitudine de rețete. De la salate, la supe, la plăcinte și tocănițe, ceapa verde dă savoare mâncărurilor.
Ceapa verde are nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind un alimen bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de…