Persoanele care nu obișnuiesc să consume carne ori persoanele care țin post și în anumite zile nu mănâncă preparate de origine animală, se pot bucura de gustul savuros al retețelor de grătar fără carne. Vezi ce rețete de grătar vegetarian poți încerca în sezonul de vară.
Rețete de grătar vegetarian pentru sezonul de vară
Dovlecel pe grătar cu ricotta și piper roșu
Ingrediente ce îți vor fi de folos pentru 8 jumătăți de dovlecel.
- 2 dovlecei verzi;
- 2 dovlecei galbeni;
- Un ardei roșu mai mare;
- O ceapă;
- 2 căței de usturoi;
- 100 gr ricotta;
- 2 lingurițe ketchup;
- O lingură ulei de măsline;
- O lingură piper roșu;
- O lingură de lapte (1,5% grăsime);
- ½ legătură oregano;
- Sare și piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Dovleceii se spală și se taie în jumătăți egale. Cu ajutorul unei linguri se scot semințele din interior. Se condimentează cu sare, piper și se pun pe o folie mare de aluminiu, cu suprafețele tăiate orientate în…