Solanum lycopersicum sau roșia este un fruct adus în Europa din America de Sud. Deși specialiștii în botanică include roșia la categoria fructelor, cu toții o preparăm și consumăm ca și cum ar fi o legumă.
Printre altele, roșia este o sursă excelentă de acid folic, potasiu, vitaminele C și K.
Practica des întâlnită în comerț
Când roșiile încep să se coacă, produc un hormon gazos numit etilenă.
Roșiile cultivate în scop comercial sunt recoltate și transportate încă de timpuriu, fiind încă verzi și imature. Pentru a le face da un aspect care să atragă clienții, companiile alimentare le pulverizează cu gaz etilenic artificial. Dar acest proces inhibă dezvoltarea aromei naturale și de aceea găsim pe piață roșii fără gust.
Prin urmare, roșiile cultivate local, în gospodării individuale, au un gust mai bun din simplul motiv că li se permite coacerea în mod natural.
Sfat pentru clienții marilor magazine: dacă se întâmplă să…