Îngrijirea dinților este foarte importantă, motiv pentru care trebuie să știm care alimente și băuturi sunt periculoase pentru dantură. Consumul acestora ar putea cauza probleme, de la unele simple până la altele mai complicate.
Pentru a avea o dantură sănătoasă, este de preferat a evita consumul lor.
Pericolul reprezentat de băuturile acidulate
Potrivit medicului stomatolog Joseph Salim, alimentele acide și băuturile acidulate, dar și vinul roșu, pot deschide porii din smalțul dinților.
„Pe măsură ce smalțul devine mai dur și suprafața sa totală crește, acest lucru poate deschide calea pentru ca, culorile găsite în alimentele și băuturile pe care le consumăm să devină gravate pe suprafața dinților tăi”, susține Joseph Salim.
Vinul roșu are aciditate și atacă smalțul dinților, notează click.ro.
De asemenea, printre dușmanii dinților regăsim cafeaua și ceaiul. Ceaiul conține taninuri care pot păta dinții.
Zahărul…