Despre uleiul de măsline
Uleiul de măsline este folosit de mii de ani, atât în bucătărie, cât și în industria frumuseții datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru piele și păr.
Grăsimile sănătoase din măsline sunt extrase pentru a produce ulei de măsline, una dintre componentele cheie ale dietei mediteraneene incredibil de sănătoase. Aproximativ 14% din ulei sunt grăsimi saturate, în timp ce 11% sunt polinesaturați, cum ar fi acizii grași omega-6 și omega-3. Dar acidul gras predominant în uleiul de măsline este o grăsime mononesaturată numită acid oleic, care reprezintă 73% din conținutul total de ulei.
Acidul oleic, principalul acid gras din ulei măsline, este asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii. Poate regla nivelul colesterolului și poate proteja colesterolul LDL (rău) de oxidare. Mai mult, unele studii observă că măslinele și uleiul de măsline pot reduce tensiunea arterială. Iar acesta este doar unul dintre…