Cum Să Scapi De Iuțeală Dacă Ai Mâncat Prea Picant

Cum Să Scapi De Iuțeală Dacă Ai Mâncat Prea Picant

Ce este ardeiul iute

Ardeiul iute, cunoscut și sub denumirea de chilli, este fructul picant al unei varietăți de plante din genul Capsicum, familia Solanaceae, alături de cartofi și de roșii, care cresc în climatele calde din întreaga lume. Din punct de vedere tehnic, ardeii iuți sunt considerați fructe de pădure deoarece conțin semințe, însă ei sunt folosiți la scară largă în multe bucătării ca legumă sau condiment pentru a conferi un plus de savoare preparatelor culinare. Există o gamă variată de ardei iuți, cu arome, forme, culori și niveluri de iuțeală diferite. În general, ardeii iuți mai mari sunt mai puțin picanți, iar cei mai mici sunt mai picanți.

Ardeiul iute poate fi consumat în diverse forme, și anume crud, sub formă de praf (paprika sau boia), gătit sau murat. În funcție de culoare (roșu, galben sau verde), formă, dimensiune și nivelul de iuțeală, există mai multe soiuri de ardei iute, între care Jalapeño,…

Citeste mai mult

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *